20 Haziran 2018 Çarşamba

Yaz Okuluna Katılacak Öğrencilerin Dikkatine!!!

08 Haziran 2018 Cuma 11:45 tarihinde eklendi | 1461 defa okundu

***YÜKSEK ÖĞRETİM YÜRÜTME KURULUNUN 25/06/2014 TARİHLİ KARARI VE 06/06/2017 TARİHLİ AÇIKLAMASINA İSTİNADEN YAZ ÖĞRETİMİNDE, ÜNİVERSİTE PROGRAMININ TABAN PUANINDAN DAHA YÜKSEK BİR PROGRAMIN VERİLDİĞİ ÜNİVERSİTEDEN YAZ OKULUNDA DERS ALINABİLECEĞİNDEN; FAKÜLTEMİZDE YAZ OKULU AÇILMAYACAĞINDAN TABAN PUANI,  FAKÜLTEMİZ TABAN PUANINDAN DÜŞÜK OLAN YERLERDEN ALINAN YAZ OKULLARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

***Birden fazla Fakültenin yaz okuluna müracaat eden öğrencilerimiz hangi fakültenin yaz okuluna kesin kayıt yaptırmış ise, aldığı dersleri belirten bir dilekçeyi kesin kayıt tarihinden itibaren 1 hafta içinde Fakültemize göndermek durumundadırlar.

***Farklı üniversitelerden ders alınması durumunda ders programlarının çakışmaması ve toplamda 20 AKTS’ yi geçmemesi gerekmektedir.

***Yaz okulu için gidilen üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olunur. Örneğin gidilen üniversitede DD ve DC notları başarısız olarak geçiyorsa o derslerden başarısız sayılır.

***Herhangi bir üniversiteye yaz okulu başvurusu yapılıp daha sonra fakültemiz final veya bütünleme sınavında geçilen ders olursa öğrenci işlerine yazılı başvuru yapılması halinde iptal edilebilecektir.

***Üstten ders almalarda üstten ders alma şartını sağlayanlar (GNO en az 2,50 ve alttan dersi olmayan) ders alabilir.

***Başvurularda yönetmeliğe aykırı işlemde bulunulmaması ve yukarıdaki hususlara dikkat edilmesi önemle duyurulur.