Isparta Cezaevine Ziyaret

SDÜ Hukuk Fakültesi olarak Yenilikçi Hukukçular Platformu fakültemiz öğrenci temsilcilerinin girişimi ile öğrencilerimiz ile birlikte Isparta E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Açık Ceza İnfaz kurumu ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ziyaret edilmiştir.

İnfaz hukuku dersi kapsamında araştırma görevlisi Neslihan Demirkol’un refakatinde 20.12.2023 ve 22.12.2023 tarihlerinde iki grup halinde gerçekleşen organizasyonda öncelikle Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları ziyaret edilmiş, burada ilgili görevlilerin infaz kurumu şartları, hükümlü hakları ve yükümlülükleri ve diğer konularla ilgili bilgilendirmeleriyle birlikte çok verimli bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Akabinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ziyaret edilmiş, burada da öğrencilerimize Müdürlükçe bir seminer verilmiştir. Derslerde teorik olarak öğrenilen bilgilerin yerinde uygulama şekillerini görme, sorular sorarak meraklarını giderme ve bilgilerini pekiştirme imkanı sağlayan ziyaret hem eğlenceli hem de faydalı olmuştur.

Yayın Tarihi: 28/12/2023