20 Eylül 2017 Çarşamba

SDÜ Hukuk Fakültesini Tercih İçin 10 Sebep

04 Temmuz 2014 Cuma 00:00 tarihinde eklendi | 7296 defa okundu

Değerli Adaylar,

Zorlu ve yorucu geçen bir yılın ardından okumak istediğiniz bölümü tercih aşamasına geldiniz. Bu aşama belki hazırlık sürecinden daha fazla öneme sahiptir. Tercih edebileceğiniz Fakülteler arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi de yer almaktadır. Elbette aklınızda “neden bu fakülteyi tercih edeyim” sorusu bulunmaktadır. Buna dair birkaç konuyu belirtmek istiyorum:

Genç ve dinamik bir fakülte

2008 yılında kurulan fakültemiz 2009 yılında eğitim öğretime başladı ve ilk mezunlarını Haziran-2013’te verdi. Binasıyla, öğretim kadrosuyla, güler yüzlü personeliyle genç ve dinamik bir fakültede hukuk eğitimi alma imkânına sahip olacaksınız

Alanında yetkin Öğretim üyeleri

Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen eğitim kadrosu her birisi kendi alanlarında yetkin ve tecrübeli öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Fakültemizde 3’ü profesör, 2’si doçent, 5’i yardımcı doçent olmak üzere kadrolu 10 öğretim üyesi ile 7’si yurt dışında 6’si Türkiye’de lisans üstü eğitimine devem eden 13 araştırma görevlisibulunmaktadır. Ayrıca Fakültemize yurt içinden ve yurt dışından yetkin ve tanınmış öğretim üyeleri de destek olmaktadır. Öğretim elemanlarımız geleceğin hukukçularını yetiştirmek için her türlü gayreti göstermektedir.

Yeni ve modern binada hukuk eğitimi

Fakülte binamız tamamlanmış olup 2013 Eylülünde yeni binada eğitime başlanmıştır. Yeni binamızda hukuk eğitimi için gerekli olan her türlü modern fiziki imkânlar düşünülmüştür.

Burs imkanı

Fakültemizde başarılı öğrencilere burs verme imkânı bulunmaktadır. Ayrıca kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı kapsamında öğrencilerimizin çalışma imkanı vardır.

Yurt dışında hukuk eğitimi fırsatı

Fakültemiz, Erasmus ve Mevlana Değişim Programları çerçevesinde çok sayıda yabancı hukuk fakültesi ile anlaşma yapmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimiz anlaşmalı yabancı hukuk fakültelerinde 2 yarıyıla kadar öğretime devam edebilmektedir.

Yurt içinde başka hukuk fakültelerinde hukuk eğitim imkânı

Yine yurtiçindeki diğer üniversitelerle karşılıklı öğrenci değişimini sağlayan Farabi Programı çerçevesinde öğrencilerimiz farklı hukuk fakültelerinde hukuk eğitimi alabilmektedir.

Farklı  fakültelerde çift anadal imkanı

Fakültemiz öğrencilerine diğer fakültelerde çift anadal yaparak ikinci bir diploma ve yandal eğitimi yoluyla sertifika alma imkanı sağlanmaktadır.

Derslerde etkin öğretim yöntemi kullanılmaktadır

Etkin öğretim, öğrenci ile öğretim üyesinin yüz yüze, iletişim içinde bulunduğu öğretimdir. Bu amaçla öğrencilerimizin kaliteli öğrenim görmeleri için, iki şubeli eğitim verilmektedir.

Avrupa Ortak Eğitim alanına uyumlu dersler

Fakültemiz eğitim-öğretimi, Bologna Süreci olarak ifade edilen Yüksek Öğretimde Avrupa Ortak Eğitim alanına uyumlu hale getirilmiştir. Fakültemiz, Bologna sürecinin gereklerini yerine getirmiş Türkiye’deki az sayıdaki hukuk fakültelerinden birisidir.

Yabancı dil dersleri

Fakültemiz, en az bir yabancı dilin iyi derecede öğrenilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla, temel yabancı dil derslerini takiben seçmeli mesleki yabancı dil dersleri verilmektedir.

Yüksek lisans ve doktora fırsatı

Fakültemiz bünyesinde yüksek lisans ve doktora imkanı bulunmaktadır. Özel ve kamu hukuku anabilim dallarında yüksek lisans programı açılmıştır. Doktora programı açılması çalışmaları devam etmektedir. Böylece hem bazı konularda uzmanlaşmak hem de akademik kariyerde yükselmek isteyenlere fırsat sunulmaktadır.

Bu zorlu tercih aşamasında hepinize başarılar dilerim, görüşmek ümidiyle…

Prof. Dr. Faruk TURHAN