19 Eylül 2017 Salı

Fakültemizin açılışı ve ilk ders

23 Eylül 2016 Cuma 16:04 tarihinde eklendi | 1077 defa okundu

Fakültemizin açılışı ve ilk ders

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başında açılış programı gerçekleştirildi. 20 Eylül 2016 tarihinde saat 10:00 da yapılan programda, ilk dersi fakülte dekanı Prof.Dr. Haluk Songur “Hukukun Temeli Hakkındaki Görüşler” konusunda yaptı.

Konuşmanın ikinci bölümünde, 1.sınıf öğrencilerine fakültenin öğretim üyeleri ve öğretim elemanları tanıtıldı.

Büyük bir ilgiyle karşılanan programda fakültemiz mezunu hakim-savcı adayı İbrahim Alptekin bir SDÜ mezunu olarak duygu,düşünce ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Programın son bölümü mezunlarımız kariyer ve iş imkanları üzerine istatistikleri öğrencilerimize anlatıldı.

Özellikle 2015 Mayıs Adli Yargı Sınavına 92 öğrenci yazılı sınava girerek, bunlardan 51 başarılı olmuş, bunlar arasından da 25 tane mezunumuz mülakat geçerek hakim-savcı adayı olarak stajlarına başlamışlardır.

Mezun sayısına göre yaklaşık %35 e tekabül eden bu oran Türkiye’de bir rekor olarak duyurulmuştur.

Program sonunda öğrenciler ve hocalar kokteyle geçerek daha sıcak bir ortamda tanışma, buluşma imkanına kavuşmuşlardır.