18 Ocak 2019 Cuma

FAKÜLTEMİZ YARGITAY 13.HUKUK DAİRESİ BAŞKANI ALİ SELMAN ERKUŞ’U AĞIRLADI

03 Aralık 2018 Pazartesi 16:05 tarihinde eklendi | 433 defa okundu

SDÜ Hukuk Fakültesinin katkılarıyla, Hukuk ve Adalet Kulübü’nün düzenlendiği “Tüketici Hukukunda Güncel Uygulamalar” konulu konferans Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Selman Erkuş’un sunumu ile Fakültemiz bünyesinde gerçekleştirildi. Konferans yoğun katılım eşliğinde Sayın Ali Selman Erkuş’un engin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimize aktarması ile sona erdi.

Konunun ehemmiyeti ve uygulamadaki sıklığı sebebiyle Sayın Başkan Erkuş’un özellikle temel kavramlar üzerindeki değerlendirilmesi katılımcılara oldukça fayda sağlamıştır. Daireye gelen uyuşmazlıkların çokluğu ve özellikle tüketici sözleşmesinin kapsamının oldukça fazla olması sebebiyle uyuşmazlıkların çözüm noktasında uyguladıkları yöntemleri ve tartışmalı olan konuların daireleri bazında nasıl değerlendirildiği Sayın Başkan Erkuş tarafından oldukça geniş şekilde aktarılmış ve uygulamadaki sorunlar ele alınmıştır. Konferansın bitiminde gerçekleşen soru-cevap kısmında da konunun tartışılması konferansın amacına ulaşmasına vesile olmuştur.

Konferans bitiminde dekanlık makamında yapılan ziyarette de Sayın Başkan Erkuş’a Fakültemize değerli katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Ardından Rektörümüz Prof.Dr. H.İlker Çarıkçı ile bir görüşme sağlandı ve üniversitemizde kendisini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyulduğu belirtildi