25 Kasım 2017 Cumartesi

Fakültemiz İkinci Mezunlarını Verdi

10 Haziran 2014 Salı 09:07 tarihinde eklendi | 2653 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte Birincisi Muradiye Müge Dinçer, fakültede geçirdikleri dört yılın kendilerine çok şey kattığını belirterek “Bir hukukçu, kolay yetişmiyor. Bunu en iyi bilen ailelerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoz. Bize yol gösteren, hukuksal açıdan böyle donanımlı olmamızı sağlayan hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan da SDÜ Hukuk Fakültesinin bu yıl 120 öğrenci mezun ettiğini dile getirerek hukuk fakültesi öğrencilerinin teorik bilginin yanında uygulamalı eğitimlerini de elde etmelerini sağladıklarını  belirtti ve bu konuda destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti

Fakülte üçüncüsü olan Nurhan AVCIOĞLU'na plaketini Isparta Baro Başkanı Gökmen GÖKMENOĞLU takdim etti.

Fakülte ikinciliğini paylaşan Dilan ERAFACAN ve Türkü Ekin ŞENYER'e plaketini Isparta Adalet Komisyonu Başkanı Suat YÜREKLİ takdim etti.

Fakülte birincisi olan Müge DİNÇAR"a plaketini Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa YILDIRIM takdim etti.

Fakülte Dekanımızın Konuşması;

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

2. MEZUNİYET TÖRENİ KONUŞMASI

Sayın C. Başsavcım,

Sayın Adalet Komisyonu Başkanım

Sayın Rektörüm,

Sayın Baro Başkanım,

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Konuklar,

Sevgili Öğrenciler

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 2013-2014 Mezuniyet Törenine Hoş geldiniz.

Fakültemiz bu yıl 120 öğrenci ile 2. Mezuniyet Törenini düzenlemenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyor. Bu mutluluğu birlikte yaşamak için katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz ve onların değerli anne ve babaları, kardeş ve akrabaları,

Dört yıl önce Hukuk Fakültesini kazanmanın heyecanı ile kaydını yaptırdığınız çocuklarınız bu gün genç birer hukukçu olarak biraz sonra sahnede yerlerini alacaklar. Geçtiğimiz dört yıl boyunca çocuklarınızın iyi birer insan, iyi birer hukukçu olarak yetişmelerini istediniz, destek verdiniz. Bizler de gençlerimizi iyi birer hukukçu olmaları için öğretim üyesi ve araştırma görevlisi arkadaşlarımla birlikte özveri ile çalıştık. Fakültemiz öğretim kadrosuna gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimize sadece teorik bilgiler vermekle yetinmeyip, uygulamayı da yakından takip etmelerini sağlamaya çalıştık. Bu gayretlerimizde bizleri her zaman destekleyen Sayın Isparta Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Yıldırım’a, Isparta Adalet komisyonu Başkanımız sayın Suat Yürekli’ye, Baro Başkanımız sayın Gökmen Gökmenoğlu’na ve kendileri nezdinde kurumlarına bu vesile ile teşekkür ve şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

Sevgili öğrenciler, değerli konuklar,

Eğitim öğretim sırasında öğrencilerimiz arasında hiçbir surette ayrım yapmama gayreti içinde olduk. Fakülte olarak en önemli ilkelerimizden birisi, hukukun temel ilkelerinden olan eşitlik ilkesinin gözetilmesi olmuştur. Bu itibarla öğrencilerimiz arasında dini inanç, mezhep, siyasi görüş vb. farklılıklar nedeniyle ayrım yapmadık, hepsine eşit davrandık. Mezun öğrencilerimizden de en önemli dileğim, mesleklerini icra ederken eşitlik ilkesini her şartta göz önünde bulundurmalarıdır.

Sevgili öğrenciler, değerli konuklar,

Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar itibariyle yargıya olan güvenin hızla azaldığı bir süreç yaşıyoruz. Bunun elbette bir takım nedenleri bulunmaktadır. Adalet hizmetini yerine getiren yargının bağımsız ve tarafsızlığına olan güvensizlik büyük oranlara ulaşmıştır. Hukuk eğitimi sırasında mahkemelerin bağımsızlığı, hakimin tarafsızlığı, savcının objektif soruşturma yapma yükümlülüğü üzerinde çok durduk. Öğrencilerimizin en iyi bilmesi gereken konulardan birinin hakimin tarafsızlığını bozan nedenler ve bunun sonuçları olduğunu ben kendi dersim açısından söyleyebilirim. Elbette teorik olarak tarafsızlığın ne olduğunu bilmek bunu uygulamaya koymak için yeterli değildir. Mezun öğrencilerimizden en önemli isteklerimizden birisi de hakim ve savcı olarak mesleklerini icra ederken tarafsızlığı en önemli meslek ilkesi olarak gözetmeleri, avukat olarak çalışacakların yolsuz ve hukuksuz teklifleri her şartta reddetmeleridir.  Çünkü yargı mesleğine, kişisel, siyasi, dini, etnik vb. görüşlerin karıştırılması, hukuka olan güveni sarsan en önemli etkenlerdendir. Yargıya olan güvenin tekrar tesisinde sizlere önemli görevler düşüyor.

Bu mezuniyet törenin organizasyonunda görev alan öğrencilerimizi, Fakültemizin mezuniyet komitesini, her zaman olduğu gibi bu organizasyonu da en güzel bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Fakülte Sekreterimiz Esin Hanım ve idari personelimize teşekkür ediyorum.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin genç mezunları,

Sizlere hukuk sistemimizin kabul ettiği hak arama yolarını öğretmeye çalıştık. Bu yolları etkin olarak kullanıp adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmak sizlerin görevi olacaktır.

Hukuku gerçekleştirme yolunda sizlere başarılar diliyor, önünüz açık olsun diyorum.

Prof. Dr. Faruk Turhan

Süleyman Demirel Üniversitesi