13 Kasım 2019 Çarşamba

“Çaylaklar Günü”

23 Ekim 2019 Çarşamba 17:35 tarihinde eklendi | 338 defa okundu

Fakültemizde 1. sınıf öğrencilerimizle tanışmak maksadıyla gerçekleştirdiğimiz “Çaylaklar Günü” toplantısında, araştırma görevlilerimizi temsilen, ilk olarak söz alan Arş. Gör. Ömer Çon, öğrencilerimize hukuk fakültesi öğrencisi olmanın gerektirdiği disiplin ve niteliklerden bahsederek, öğrencilerimize, nasıl iyi bir hukukçu olunur, sorusunun yanıtını vermeye çalışmıştır.

İkinci olarak söz alan fakülte hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Meltem İneli Ciğer, öğrencilerimize, hukuk eğitiminin yanı sıra en az bir yabancı dil bilmenin gerekliliğine işaret ederek, bu konuda erasmus gibi çeşitli programlarla nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini açıklamıştır.

Son olarak konuşma yapan Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Haluk Songur ise verimli ve başarılı çalışmalarıyla Üniversitemizin takdir ve teveccühlerine mazhar olan fakültemizin değerli Hocalarına teşekkürlerini ve iyi dileklerini sunarak, hukuk gibi çok şerefli ve zevkli bir öğrenim ve hizmet alanını seçen yeni öğrencilerimizi candan tebrik edip, fakültemiz adına hepsine, verimli çalışma ve başarı dileklerini sunmuştur.

Fakültemizden mezun olduklarında öğrencilerimizin, avukat, hâkim, savcı gibi yaklaşık 30 alanda meslek sahibi olma imkânına kavuşabileceklerini belirten Dekanımız, bu amaçla öğrencilerimizden, kıymetli Hocalarımızla ve üst sınıflarda okuyan diğer arkadaşlarıyla tanışmalarını, bu büyük ve şerefli ailenin mensupları olduklarını hiçbir zaman unutmamalarını beklediğini ve dilediğini vurgulamıştır.

Bu konuda Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesinin her mezununa, her öğrencisine ve her hocasına düşen vazifeler olduğunu hatırlatan Dekanımız, fakültemizde halen 4 Profesör, 8 Doktor Öğretim Üyesi ve 32 asistanın görev yapmakta olduğunu ve öğrencilerimizin sadece dersleriyle meşgul olmayarak, kendilerini geliştirmek maksadıyla öğrenci kulüpleriyle işbirliği havası içinde olmalarının ve fakültemizin geçen yıllar olduğu gibi bu yıl da yapacağı büyük toplantılara katılmalarının önemini vurgulayarak, yeni öğretim yılımızın, öğretici ve öğrenci üyeleriyle fakültemiz camiasına hayırlı ve başarılı olmasını dileyerek konuşmalarını tamamlamıştır.