Hukuk kliniği uygulamasına başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Baro Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hukuk fakültesi öğrencileri hukuk kliniği uygulamasına başladı.

Geçtiğimiz Haziran ayında hukuk fakültesi öğrencilerinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında hukuk kliniği uygulamalarında bulunmalarına yönelik imzalanan protokol, öğrencilerin eğitimleri sırasında hukuk sistemiyle tanışarak uygulamaya dair bilgi ve tecrübe edinmelerini, dezavantajlı gruplara hukuk sistemine ilişkin yönlendirmelerde bulunarak sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirmelerini amaçlıyor.

Klinik uygulaması kapsamında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’nde klinik stajına başlayan hukuk fakültesi öğrencileri 16 Aralık 2022’ye kadar müdürlüğe başvuran aile içi şiddet mağdurlarına hukuki destek verecek.

Ayrıca klinik stajı boyunca öğrenciler düzenli olarak duruşmalara katılırken, adli gözlem odalarında da gözlem yaparak uygulamaya yönelik tecrübe edinecekler.

 

 

Yayın Tarihi: 22/11/2022
Okunma Sayısı: 522