Arş. Gör. Tuğba Koyun’dan Yeni Kitap

Arş. Gör. Tuğba Koyun hocamızı Genel Haciz Yoluyla İcra Takibinde Taraf Değişikliği isimli yeni kitabı dolayısıyla kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Kitabın Açıklaması

Bu çalışmada alacaklı ve borçlu tarafta değişikliğin hangi hallerdemeydana gelebileceği, değişikliğin meydana gelebilmesi için aranan koşullar ve değişikliğin sonuçları incelenmiştir. Bu inceleme, genel hacizyoluyla ilamsız icra takibine hasredilmiştir. Çalışmamızda “genel hacizyoluyla icra takibinde” ifadesi yerine bu takip yolunu karşılamak üzere “icra takibi” kavramı kullanılmıştır.

Çalışmamızda, alacaklı ve borçlu tarafta değişikliğin hukuki temelleri tespit edilmeye çalışılırken İcra ve İflâs Kanunu ile 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’ndaki bazı düzenlemeler esas alınmış ve ayrıca ölüm olayı neticesindeki değişiklik maddi hukukun bir gereği olarak incelenmiştir.

Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel haciz yoluyla icra takibinde alacaklı ve borçlu kavramına ilişkin genel bilgiler, ikinci bölümde genel haciz yoluyla icra takibinde alacaklı ve borçlu tarafın değişebileceği haller, üçüncü bölümde ise alacaklı ve borçlu tarafta değişikliğin sonuçları üzerinde durulmuştur.

 

 

Yayın Tarihi: 12/07/2024
Okunma Sayısı: 35