SDÜ Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergimiz İçin Kapak Resmine Tıklayınız

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Hakkında;

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (SDÜHFD) Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından Aralık ve Haziran aylarında olmak üzere yılda iki defa yayımlanan ULAKBİM TR Dizin tarafından taranan hakemli ulusal bir dergidir.
Dergide hukuk ve ilişkili diğer alanlarda akademisyen, araştırmacı ve uygulamacılar tarafından hazırlanan makale, karar incelemesi, çeviri, kitap incelemesi gibi bilimsel çalışmalara yer verilmektedir. Derginin yayın dili, Türkçe olmakla birlikte dergide yabancı dilde yazılar da yayımlanmaktadır.
Derginin yazım kurallarına, etik ilkelerine, yayın politikasına, atıf ve kaynakça sistemine uygun olmayan makaleler yayımlanmamaktadır.
Dergimizde uygulanan çift kör hakemlik sistemiyle makaleler bağımsız olarak tarafsız hakemlerce değerlendirilmektedir. Eserlerin gönderilmesi veya yayınlanması için yazarlardan hiçbir ücret talep edilmemektedir.
Yazarların makale gönderebilmeleri için ORCID numarası kullanmaları zorunludur. ORCID numarasını ücretsiz edinmek ve hakkında detaylı bilgi almak için www.orcid.org adresi ziyaret edilebilir.
Yazarların makaleleri Dergipark üzerinden veya hukukdergi@sdu.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir.
Yazarlar gönderecekleri makaleleri hazırlarken yardımcı olması için hazırlanan makale şablonunu kullanabilirler.