Logomuzun Anlamı

        Logomuzda öncelikle göze çarpan gül, sevgi ve şefkati ifade etmektedir. Çünkü adalet görevi insanı sevmeden yapılmaz. Devletin  vatandaşını ana şefkati ile kucaklaması gerekir. Diğer yandan gül, güller diyarı Isparta şehrimizi ve Üniversitemizi temsil etmektedir. Ayrıca gülün logo’da görünen dikeni de cezayı ifade etmektedir.

         Logomuzda gül’ün altında yer alan sayfaları açık kitap, kanunu ve bilim’i temsil etmektedir. Diğer taraftan kitap, devletin ve adaleti yerine getirenlerin kanuna ve bilime dayanması gerektiğini ifade eder. Sayfaların açık olması ise, adaleti dağıtmada sürekliliği, farklı görüş ve düşüncelere açık olduğumuzu göstermektedir.

         Logomuzda bulunan terazi ise, adaleti temsil etmektedir. Hukuk Fakültemizin en önemli gayesi adalete hizmet edecek hukukçuları yetiştirmektir. Ayrıca, siluet halinde teraziyi iki elinde tutan kişi görüntüsü de insanı ifade etmektedir.

         Logomuzun yan taraflarında bulunan zeytin dalları ise, hukuk eğitiminin evrensel temellerinden olan uzlaşma ve işbirliğini göstermektedir.