19 Eylül 2018 Çarşamba

Yaz Okulu İle İlgili Duyuru (son hali)

10 Temmuz 2018 Salı 13:40 tarihinde eklendi | 1281 defa okundu

***YÜKSEK ÖĞRETİM YÜRÜTME KURULUNUN 25/06/2014 TARİHLİ KARARI VE 06/06/2017 TARİHLİ AÇIKLAMASINA İSTİNADEN YAZ ÖĞRETİMİNDE, ÜNİVERSİTE PROGRAMININ TABAN PUANINDAN DAHA YÜKSEK BİR PROGRAMIN VERİLDİĞİ ÜNİVERSİTEDEN YAZ OKULUNDA DERS ALINABİLECEĞİNDEN; YAZ OKULUNDA, TABAN PUANI FAKÜLTEMİZ TABAN PUANINDAN DÜŞÜK OLAN ÜNİVERSİTELERDEN (ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HARİÇ)  ALINAN YAZ OKULU NOTLARI KESİNLİKLE KABUL EDİLMEYECEKTİR.

1-) Birden fazla Üniversitenin yaz okuluna müracaat eden öğrencilerimiz hangi Üniversitenin yaz okuluna kesin kayıt yaptırmış ise, aldığı dersleri ve üniversiteyi belirten bir dilekçeyi kesin kayıt tarihinden sonra Fakültemize göndermek durumundadırlar.

2-) Farklı üniversitelerden ders alınması durumunda ders programlarının çakışmaması ve toplamda 20 AKTS’yi geçmemesi gerekmektedir. Toplamda 20 AKTS’ den fazla ders alanların dersleri iptal edilecektir.

3-) Herhangi bir üniversiteye yaz okulu başvurusu yapılıp daha sonra fakültemiz final veya bütünleme sınavında geçilen ders olursa öğrenci işlerine yazılı başvuru yapılması halinde iptal edilebilecektir.

4-) Yaz okulu da dönem olduğundan alttan alması gereken dersleri var iken almayıp döneminden ve üstten yaz okulunda ders alanların notları kabul edilmeyecektir. Örneğin 4. Sınıf öğrencisi olup GNO’su 1,80 in altında olduğu halde alt sınıflardan alması gereken dersler var iken öncelikle alt dönemlerdeki dersler alınmak zorundadır. Kredi yettiği takdirde 4.sınıf dersleri alınabilecektir.(AÇIKLAMANIN 4. MADDESİ YANLIŞ ANLAŞILMALARA YOL AÇMASI NEDENİYLE AŞIĞIDAKİ ŞEKİLDE DÜZELTİLMİŞTİR. Yaz okuluda dönem olduğundan öğrencinin transkriptinde almış olduğu enson (güz-bahar) dönemine kadar başarısız olduğu derslerden istediklerini toplamda 20 AKTS ye kadar alabileceklerdir. Alttan dersi olmayıp genel not ortalaması 2,50 nin üstünde olan öğrencilerde üstten istedigi dersi alabileceklerdir.)

5-) Yaz okulunda alınan notlar ilgili üniversitelerden resmi yollardan geldikten sonra Yaz Okulu Komisyonu tarafından incelenecek ve Yönetim Kurulu Kararınca uygun olanlar sisteme aktarılacaktır.

6-) Öğrencilerimizin Mağduriyet yaşamaması için  “SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ” Hükümlerine aykırı hareket etmemeleri ve yukarıdaki hususlara dikkat etmeleri önemle duyurulur.