17 Aralık 2017 Pazar

Ulusal Üniversiteler Patent Yarışmasına başvuru

21 Kasım 2017 Salı 10:42 tarihinde eklendi | 334 defa okundu
Üniversitemizin Değerli Üyeleri;
Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışmasına başvurular başladı.
Türkiye'nin sınai mülkiyet alanında daha ileri seviyelere taşınmasında önemli bir paydaş olan üniversitelerdeki patent potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışma aynı zamanda üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bu bilincin artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgiye erişim sağlayacak kaynaklara hakim olması ve öğrencilerin ülkenin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlıyor.
Yarışma süresince üniversite öğrencileri, www. patentleturkiye.gov.tr internet adresi üzerinden kolayca ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapabilirler. TÜRKPATENT'e yapılacak başvurular jüri tarafından değerlendirilerek, dereceye girenler ödüllendirilecek.
Bu kapsamda; birinciye 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 10 bin lira para ödülü verilecek. İlk 6'ya kalanlara uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacak. İlk 10'a girenler dizüstü bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller alacak.
Başvurular 31 Aralık'ta sona erecek, dereceye girenlere ödülleri 2018 yılının Nisan ayında verilecek.
İrtibat :SDÜ TÜRK PATENT  BİLGİ VE DOKÜMAN BİRİMİ VE MARKA TEMSİLCİSİ
UZMAN Uçan KARAKILINÇ
YETEM AR-GE MERKEZİ D BLOK 2. KAT BATI KAMPÜSÜ
246 211 19 15 / 16 73  Cep : 0.505 640 67 96
Arş.Gör. İsmail AKBAŞ ve Arş.Gör. Fırat KESKİN den detaylı bilgi alınabilir.