21 Kasım 2017 Salı

TÜRKİYE'NİN AKADEMİK KALKINMASINA SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÖNEMLİ BİR KATKIDA DAHA BULUNMUŞTUR.

23 Ekim 2014 Perşembe 09:51 tarihinde eklendi | 1397 defa okundu

18-19 Ekim 2014 tarihlerinde  12. Türk Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları Toplantısı Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin girişimleriyle Isparta'da Türkiye Barolar Birliği'nin de önemli katkılarıyla yapılmıştır.

Gelenekselleşen Türk Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları Toplantıları, Türkiye'deki Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları'nın tamamını ve uygulamacıları  biraraya getirmesiyle,  önemli bir yere sahiptir. Medeni Usul Hukuku'nun temeli olarak ifade edilen İLKELER'in tartışıldığı toplantı, 18 Ekim cumartesi günü 3 oturum halinde Süleyman Demirel Üniversitesi Kongre Salonu'nda ve 19 Ekim pazar günü Barida Otel'de iki oturum halinde yapılmıştır.

Toplantı vesilesiyle çoğunluğu akademisyen, yüksek yargı mensubu hakim ve avukat olmak üzere yaklaşık 200  misafir, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerince ağırlanmıştır.  Toplantı sonunda Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları Birliği (MİHBİR) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Öztek'in böyle kapsamlı bir toplantının ilk defa bir devlet üniversitesi tarafından sorunsuz bir şekilde yapıldığını; toplantı süresince fakültemiz öğrencilerinin bütün misafirperverlikleriyle organizasyonda rol almalarına, sunulan tebliğlere gösterdikleri ilgiye hayran kaldığını belirterek mutluluğunu ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ne olan şükranlarını ifade etmesi ise bütün Süleyman Demirel Üniversitesi mensuplarını gururlandırmıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan'ın konuşması için tıklayınız.