25 Kasım 2017 Cumartesi

SDÜ Hukuk Fakültesini Tercih Etmek İçin 11 Sebep

06 Temmuz 2015 Pazartesi 04:46 tarihinde eklendi | 3490 defa okundu

Değerli Adaylar,

Zorlu ve yorucu geçen bir yılın ardından okumak istediğiniz bölümü tercih aşamasına geldiniz. Bu aşama belki hazırlık sürecinden daha fazla  öneme   sahiptir. Tercih edebileceğiniz Fakülteler arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi de yer almaktadır. Elbette aklınızda  “neden bu        fakülteyi tercih edeyim” sorusu bulunmaktadır. Buna dair birkaç konuyu belirtmek istiyorum:

Genç ve dinamik bir fakülte

2008 yılında kurulan fakültemiz 2009 yılında eğitim öğretime başladı ve ilk mezunlarını Haziran-2013’te verdi. Binasıyla, öğretim kadrosuyla, güler yüzlü personeliyle genç ve dinamik bir fakültede hukuk eğitimi alma imkânına sahip olacaksınız

Yeni ve modern binada hukuk eğitimi

Fakülte binamız tamamlanmış olup 2013 Eylülünde yeni binada eğitime başlanmıştır. Yeni binamızda hukuk eğitimi için gerekli olan her türlü modern fiziki imkânlar düşünülmüştür.

Alanında yetkin Öğretim üyeleri

Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen eğitim kadrosu her birisi kendi alanlarında yetkin ve tecrübeli öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Fakültemizde 3’ü profesör, 2’si doçent, 4’ü yardımcı doçent olmak üzere kadrolu 9 öğretim üyesi ile 7’si yurt dışında 18’si Türkiye’de lisans üstü eğitimine devam eden 25 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca Fakültemize yurt içinden ve yurt dışından yetkin ve tanınmış öğretim üyeleri de destek olmaktadır. Öğretim elemanlarımız geleceğin hukukçularını yetiştirmek için her türlü gayreti göstermektedir.

Derslerde etkin öğretim yöntemi kullanılmaktadır

Etkin öğretim, öğrenci ile öğretim üyesinin yüz yüze, iletişim içinde bulunduğu öğretimdir. Bu amaçla öğrencilerimizin kaliteli öğrenim görmeleri için, iki şubeli eğitim verilmektedir.

Sosyal hayatla iç içe bir fakülte

Öğrencilerimiz gerek kulüp kurarak, gerekse üniversite ve fakültemizin diğer imkanlarıyla sosyal hayatın içindedirler. Gezi, kültürel faaliyetler, konser, konferans, seminer gibi etkinlik düzenleyebilmektedirler.

Burs imkanı

Fakültemizde başarılı öğrencilere burs verme imkânı bulunmaktadır. Ayrıca kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı kapsamında öğrencilerimizin çalışma imkanı vardır.

Yurt dışında hukuk eğitimi fırsatı

Fakültemiz, Erasmus ve Mevlana Değişim Programları çerçevesinde çok sayıda yabancı hukuk

fakültesi ile anlaşma yapmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimiz anlaşmalı yabancı hukuk fakültelerinde 2

yarıyıla kadar öğretime devam edebilmektedir.

Yurt içinde başka hukuk fakültelerinde hukuk eğitim imkânı

Yine yurtiçindeki diğer üniversitelerle karşılıklı öğrenci değişimini sağlayan Farabi Programı çerçevesinde öğrencilerimiz farklı hukuk fakültelerinde hukuk eğitimi alabilmektedir.

Farklı  fakültelerde çift anadal imkanı

Fakültemiz öğrencilerine diğer fakültelerde çift anadal yaparak ikinci bir diploma ve yandal eğitimi yoluyla sertifika alma imkanı sağlanmaktadır.

Avrupa Ortak Eğitim alanına uyumlu dersler

Fakültemiz eğitim-öğretimi, Bologna Süreci olarak ifade edilen Yüksek Öğretimde Avrupa Ortak Eğitim alanına uyumlu hale getirilmiştir. Fakültemiz, Bologna sürecinin gereklerini yerine getirmiş Türkiye’deki az sayıdaki hukuk fakültelerinden birisidir.

Yabancı dil dersleri

Fakültemiz, en az bir yabancı dilin iyi derecede öğrenilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla, temel yabancı dil derslerini takiben seçmeli mesleki yabancı dil dersleri verilmektedir.

Yüksek lisans ve doktora fırsatı

Fakültemiz bünyesinde yüksek lisans ve doktora imkanı bulunmaktadır. Özel ve kamu hukuku anabilim dallarında yüksek lisans programı açılmıştır. Doktora programı açılması çalışmaları devam etmektedir. Böylece hem bazı konularda uzmanlaşmak hem de akademik kariyerde yükselmek isteyenlere fırsat sunulmaktadır.

Bu zorlu tercih aşamasında hepinize başarılar dilerim, görüşmek ümidiyle…

Prof. Dr. Faruk TURHAN