23 Nisan 2018 Pazartesi

02 Nisan 2018 Pazartesi 15:32 tarihinde eklendi | 525 defa okundu

SDÜ HUKUK FAKÜLTESİ

KURGUSAL DURUŞMA ÇALIŞMALARI VE KURGUSAL DURUŞMA SALONU

Son yıllarda hukuk eğitim ve öğretiminde pek çok yenilikler ve gelişmeler meydana gelmektedir. Hukuk fakültelerinde öğrencilerin tedrisatı özü ve yapısı gereği sadece öğretim ile gerçekleştirilmesi mümkün olamamakta en azından yeterli olmamaktadır. Öğretimin yanı sıra eğitim de doğası gereği programa dâhil olmak zorundadır.

Bu bağlamda hukuk klinikleri ve kurgusal (sanal) dava çalışmaları hukuk fakülteleri için gerekli ve önemli hale gelmiştir. Kurgusal duruşma çalışmaları için SDÜ Hukuk Fakültesi olarak bir süredir hazırlık çalışmalarını başlatmış bulunuyorduk. Nihayet Fakültemiz bünyesinde 2017 bahar döneminden itibaren kurgusal dava çalışmaları başlamış olup bu alanda önce ulusal ve sonra da uluslar arası yarışmalara katılımI amaçlamaktayız.

Özellikle son altı ay içerisinde Ar. Gör. Fırat Keskin ve. Araş Gör. Ömer Çön koordinatörlüğünde öğrenci arkadaşlarımız önemli mesafeler kat etmişlerdir.

Zaman zaman etkinlik kapsamındaki toplantılara tartışma gündemine göre diğer hocalarımız da destek vermektedir.

Hukuk Fakültesi Dekanlığı olarak  bu seneki çalışmaların bir başlangıç olduğu, çalışmalarla ilgili öğrencilerimizden gelecek her türlü destek, katkı ve katılıma açık olunduğunu ifade etmek isteriz.

Elbette bu çalışmaların yapılacağı ortam da bir kurgusal duruşma salonu olmalıdır. Bunun içinde Üniversite Rektörlüğü ve Genel sekreterliğinin önemli katkıları sonucu yapımı tamamlanmak üzere olan KURGUSAL DURUŞMA SALONU da en kısa zamanda öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. Bunu sevgili öğrencilerimize de buradan duyurmak isteriz.

Yapılan çalışmaların günceli ve uygulamayı içermesi nedeniyle hukukçuluğa ve hukuk eğitimine de katkı sağladığının gözlemlendiğini, kurgusal dava çalışmalarında yer almak veya katkı sağlamak isteyen öğrencilerimizin her zaman Ar. Gör. Fırat Keskin'le veya Ar. Gör. Ömer Çon'la irtibata geçebileceklerini öğrencilerimize duyurmak isteriz...

Şu anda altı kurgusal Fakültemizde 6 kurgusal duruşma grubu, 4 farazi dava yarışmasına dönük çalışmalarını sürdürmektedir.

Aşağıda güncel olarak devam etmekte olan kurgusal dava çalışmalarımızı bilginize sunarız:

1. İstanbul Tahkim Merkezi Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması

Dava Dilekçesi Teslimi: 1 Şubat 2018