20 Eylül 2017 Çarşamba

Hak’lısınız Çocuklar! Projesi Başarıyla Tamamlandı

03 Temmuz 2013 Çarşamba 15:10 tarihinde eklendi | 1428 defa okundu

Hukuk Fakültesi’nin ilk TÜBİTAK Projesi niteliğinde olan ve yürütücülüğünü Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman DOST’un yaptığı TÜBİTAK projesi (Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları-4004) tamamlandı. 17-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Gölcük Milli Parkı DSİ tesislerinde gerçekleştirilen eğitime Ortaokul son sınıfa geçen 100 öğrenci katıldı. Projede 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel kurulunda kabul edilen ve Türkiye’nin de imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan haklar konusunda eğitim verildi. Doğa ortamında gerçekleştirilen teorik eğitim, drama, resim, oyun, kurgu vb gibi çeşitli etkinliklerle pratik hale getirildi.

Projede çocukların haklarını öğrenmesi kadar bu hakların sorumluluk ve yükümlülüklerle birlikte kullanılacağı ve hiçbir hakkın sınırsız olmadığı anlatıldı. Böylece sadece kendi hakkını bilen ve arayan bencil bireyler değil başkalarının hakkını gözeten, empati yapabilen bireylerin, huzurlu bir toplum için önemi vurgulandı.

Proje esas itibariyle SDÜ Hukuk Fakültesi ve Isparta Mehmet Köse Ortaokulu tarafından birlikte hazırlandı. Bu kurumlara başta TÜBİTAK, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, İlahiyat Fakültesi, Isparta Valiliği, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Isparta Şube Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Isparta Müdürlüğü, Isparta Burdur Tabipler Odası Başkanlığı destek verdi.

Projede, yürütücü ve uzmanlarla birlikte 12 öğretim üyesi, 17 öğretmen ve idareci, bir memur ve bir hemşire görev aldı. Projeye Isparta İlinde 16 ortaokuldan gelen toplam 100 ortaokul öğrencisi katıldı. Eğitim sırasında TÜBİTAK Temsilcisi Prof. Dr. Nurhan ER (Ankara Ü. Tarih ve Coğrafya Fakültesi), Isparta İl Milli Eğitim Müdürü İlyas CAN,  Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı S. Sadi BİLGİN ziyaret etti.

Eğitim sonunda yapılan değerlendirmelerden, eğitimin son derece faydalı geçtiği rahatlıkla söylenebilir.  Bu yönüyle TÜBİTAK’ın sosyal içerikli projelere daha fazla destek vermesi gerektiği kanaati oluşmuştur.

Ayrınlı Resim ve Bilgi İçin Tıklayın