16 Şubat 2019 Cumartesi

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN MEHMET AKYOL’un BAŞARISI

28 Aralık 2018 Cuma 12:55 tarihinde eklendi | 1309 defa okundu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu tarafından birlikte düzenlenmiş olan “Nasıl Bir Hukuk Eğitimi” konulu VII Hasan Özderin Makale Yarışması’na katılan fakültemiz öğrencilerinden Mehmet Akyol, diğer yarışmacılar arasında üçüncü olarak dereceye girmiştir.

Geçtiğimiz günlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi amacıyla Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 05.12.2018 tarihinde ödül töreni düzenlenmiştir. Ödül törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur, Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gazi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Arıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, Özderin Avukatlık Bürosu sahibi Mesut Özderin, eşi Nurten Fidan Özderin, annesi Penbe Özderin, oğlu Alper Özderin, avukatlar ve öğrenciler katılmıştır.  Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda düzenlenen yarışmada makalelerin değerlendirilmesinde görev alan jüri üyelerinden biri olan Prof. Dr. Haluk Songur, dereceye giren öğrenciler için hazırlanan plaketi yarışmada üçüncü seçilerek dereceye giren Mehmet Akyol’a takdim etmiştir.

Bir sonraki yıl düzenlenecek olan makale yarışmasının konu başlığı hukuk aleminde güncel olarak tartışılan bir alandan seçilmektedir. Bu şekilde güncel olarak tartışılan konuya bilimsel katkılar sağlanması amaçlanmaktadır. Bu vesile ile VIII Hasan Özderin Makale Yarışması’nın konusu “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri” olarak belirlenmiş ve ödül töreninde Özderin Avukatlık Bürosu sahibi Mesut Özderin tarafından ilan edilmiştir. Daha sonra tören protokol mensuplarının ve ödül alanların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son bulmuştur.