20 Eylül 2017 Çarşamba

Dekanımız Prof. Dr. Faruk Turhan Almanya’da Uluslararası Kollokyum’da bildiri sundu.

18 Ocak 2016 Pazartesi 19:58 tarihinde eklendi | 816 defa okundu

11 Aralık 2015 tarihinde Freiburg (Almanya) Yabancılar ve Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü’nde (Max-Planck-Institut für auslaendisches und internationales Strafrecht Freiburg) Enstitü’nün Türkiye Bölüm Başkanı Dr. Silvia Tellenbach onuruna düzenlenen “Türkisches Straf- und Strafprozesrecht in Theorie und Praxis (Teori ve Uygulamada Türk Ceza ve  Ceza Muhakemesi Hukuku) konulu kolokyumda Dekanımız Prof. Dr. Faruk Turhan da bir bildiri sundu.
Prof. Turhan, “Wesentliche Ziele einer internationalen Zusammenarbeit in Strafsachen im Vorentwurf des entsprechenden türkischen Gesetzes” konulu tebliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği İşbirliği ile yürütülen bir proje çerçevesinde hazırlanan Cezai Konularda Uluslar arası Adli İşbirliği Kanun Taslağının hazırlanış sürecini, taslağın düzenlediği konuları ve temel ilkelerini anlattı.