23 Eylül 2017 Cumartesi

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Paneli Gerçekleştirildi.

22 Mayıs 2015 Cuma 16:32 tarihinde eklendi | 875 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru paneline Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Dr. Alparslan ALTAN, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz AKINCI, Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Erdal TERCAN ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Muammer TOPAL konuşmacı olarak katıldılar. Panele Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal ÇOKDİNÇ, Adalet Komisyonu Başkanı Suat YÜREKLİ, Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı GÖKMENOĞLU ve diğer protokol üyeleri hazır bulundular.

Panelde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru şartları, başvuru konusu haklar ve başvuru ile ilgili karşılaşılan temel sorunlar ele alındı. Soru cevap kısmında dinleyicilerin sorularına konu ile ilgili cevaplar verildi.