21 Kasım 2017 Salı

AİHM'nin İşleyişi ve Yargılama Usulü Konferansta Ele Alındı.

04 Kasım 2013 Pazartesi 14:40 tarihinde eklendi | 1966 defa okundu

AİHM'nin İşleyişi ve Yargılama Usulü Konferansta Ele Alındı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye” konulu bir konferans düzenlendi. SDÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını Kulüp Başkanı İbrahim ALPTEKİN yaptı. Daha sonra Kulüp Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman DOST tarafından yapılan konuşmada; “Bu sene gerçekleştirdiğimiz ilk akademik etkinliğimizi Hukuk Fakültesi Binamızın taşınması sebebiyle yeni binamızda yapmış olmanın mutluluğu içindeyiz.” diyerek sunumunu yapmak üzere sözü Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İnsan Hakları Daire Başkanlığı İnsan Hakları Uzmanı Ayça ONURAL’a devretti. Uzman Ayça ONURAL’da konferansta, AİHM’nin işleyişi ve yargılama usulü, AİHM’e giden davaların iç yüzü ve icra süresi, bireysel başvuru yolunun açılmasının AİHM yargılamalarına etkisi, AİHM’ de neden bu kadar çok yargılanıyoruz? Adalet Bakanlığı’nın savunmaları, AİHM’ye Türkiye’den giden ilginç davalar, mezun olan öğrencilerin yurtdışı imkânı ve AİHM’de çalışma şartları hakkında da bilgi verdi.

Daha sonra katılımcı İnsan Hakları Uzmanı Ayça ONURAL’a Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Faruk TURHAN tarafından plaket takdim edildi. Konferans bittikten sonra ise katılımcılara ikramlar sunuldu.