14 Ekim 2019 Pazartesi

2018-2019 Yaz Okulu İle İlgili Duyuru

07 Ağustos 2019 Çarşamba 14:35 tarihinde eklendi | 1497 defa okundu

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALMALARINA İLİŞKİN  ESASLAR:

Yüksek öğretim yürütme kurulunun 25/06/2014 tarihli kararı ve 06/06/2017 tarihli açıklamasına istinaden yaz öğretiminde, “25/06/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/c maddesi uyarınca, yaz öğretimi açılmayan yükseköğretim kurumlarının, diğer yükseköğretim kurumlarından hangilerinde yaz öğretiminde ders alınabileceğinin üniversite senatoları tarafından belirlenmesine, ”yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir öğrenim programının verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu derslerin üniversite tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir” maddesi ilgi tutularak ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir öğrenim programının verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alması durumunda alınan bu derslerin üniversite tarafından kabul edilmesine karar verilmiştir.

·         Birden fazla Fakültenin yaz okuluna müracaat eden öğrencilerimiz hangi fakültenin yaz okuluna kesin kayıt yaptırmış ise, aldığı dersleri belirten bir dilekçeyi kesin kayıt tarihinden itibaren 1 hafta içinde Fakültemize göndermek durumundadırlar.

·         Farklı üniversitelerden ders alınması durumunda ders programlarının çakışmaması ve toplamda 20 AKTS’ yi geçmemesi gerekmektedir.

·         Yaz okulu için gidilen üniversitenin eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olunur. Örneğin gidilen üniversitede DD ve DC notları başarısız olarak geçiyorsa o derslerden başarısız sayılır.

·         Herhangi bir üniversiteye yaz okulu başvurusu yapılıp daha sonra fakültemiz final veya bütünleme sınavında geçilen ders olursa öğrenci işlerine yazılı başvuru yapılması halinde iptal edilebilecektir.

·         Üstten ders almalarda üstten ders alma şartını sağlayanlar (GNO en az 2,50 ve alttan dersi olmayan) ders alabilir.

·         Başvurularda yönetmeliğe aykırı işlemde bulunulmaması ve yukarıdaki hususlara dikkat edilmesi

şartı ile Fakültemiz öğrencilerinin farklı üniversitelerden yaz okulu almaları uygun görülmüştür.

Fakültemiz 2018- 2019 Eğitim- Öğretim Yılı Yaz Dönemi Diğer Üniversitelerden Ders Alan Öğrencilerin Listesine Ulaşmak İçin Tıklayınız.